Güney Amerika Şili

Mermer Mağaralar (Cuevas de Mármol), Şili

Tabiat Ana, mermere oyulmuş bu şaşırtıcı derecede güzel mermer mağaralar ile kendini aşıyor. Şili-Arjantin sınırında bir buzul gölü olan General Carrera Gölü’nü çevreleyen masif mermerden bir yarımada üzerinde yer alan Patagonya’nın Mermer Mağaraları (İspanyolca Cuevas de Mármol) gölün turkuaz renkli sularına kısmen batmış durumdadır.

Kalsiyum karbonatla yıkanan 6.000 yıllık dalgaların oluşturduğu mağara duvarlarının pürüzsüz mavi rengi yoğunluğu ve tonu değişen gölün masmavi sularının yansıması olup, rengin tonu gölün su seviyesine ve yılın zamanına bağlı olarak değişebilmektedir.

Karayollarından uzakta bulunan mağaralara sadece tekneyle ulaşılabilir. Otuz dakikalık turlar, hava ve su koşulları izin verdiği sürece yerel bir şirket tarafından gerçekleştirilmektedir. Mermer Mağaraları ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı, gölü besleyen buzların eridiği ve suyun renginin özellikle büyüleyici turkuaz olduğu Eylül ve Şubat ayları arasıdır. Saat açısından ise bir tekne turuna çıkmak için en iyi zaman, harika fotoğraflar için doğru aydınlatmayı yakalamak için sabahın erken saatleridir.

Mağaralar üç ana mağaradan oluşur: Şapel (La Capilla), Katedral (El Catedral) ve Mağara (La Cueva). Nadir ve paha biçilmez bir doğa harikası olan bu mağaraların varlığı, şu anda bölgede beş büyük baraj inşa etme planları tarafından tehdit edilmektedir.

Mermer Mağaralarını ziyaret mi etmek istiyorsunuz? İyi şanlar. İlk olarak İstanbul üzerinden muhtemelen THY ile Şili’nin Santiago kentine uçacaksınız. Ardından Santiago,’dan Balmaceda şehrine 2,5 saatlik bir uçuş daha yapmanız gerekecek. Oraya vardığınızda, kiralık otomobil veya otobüs ile 193 km’Lik engebeli ve bol virajlı bir yolu birkaç saat içinde aşmanız gerekecek. Son olarak, Şili Chico kasabasından bir feribota atlayarak yaklaşık 30 dakikada General Carrera Gölü’nde ki mağaralara ulaşacaksınız.

https://www.youtube.com/watch?v=69ezNkni73A