Dünyanın muhteşem yerleri

Maldivler Gezi Rehberi

Hint Yarımadası’nın hemen güneyinde yer alan Maldivler, Hint Okyanusu-Arap Denizi bölgesinde 26 atolden oluşan muhteşem manzaralara ve tatil olanaklarına sahip bir adalar zinciridir. kilometrekarelik bir alana yayılan Maldiv Adaları beyaz kumlu plajları ve turkuaz renginde lagünleri, tropik iklim kuşağında romantik ve huzurlu bir atmosfer sunan gözde bir tatil beldesidir.

Maldivler, okyanusun canlı hayatıyla dolup taşan kristal mavisi suları ile birinci sınıf bir dalış destinasyonu olarak bilinmektedir. Adaların beyaz kumlu plajlarına bitişik çok sayıda tatil köyü ve özel bungalovlar vardır. Ayrıca son yıllarda artan turist sayısının ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için Maldivler’in büyük şehirlerindeki kulübeler ve apartmanlar da konaklama amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Hindistan, Tayland ve Orta Doğu bölgelerindeki gibi komşu ulusların kültürlerinden etkilenen ve yine de tamamen benzersiz olan Maldiv kültürünün merkez üssünde pastel renkli bina ve harika yerel restoranlarıyla dikkat çeken başkent Malé yer almaktadır.  

Veligandu Adası, Maldivler

Maldivlerde yapılabilecek şeyler

Maldivlerdeki tatil köyleri, su sporları, özel havuzlar, kaplıcalar ve dinlenme alanları şeklinde çok sayıda aktivite sunmaktadır. Hint Okyanusu’nun süreklilik arz eden dalgaları, Maldivler’i gezegenin en tutarlı ve en güvenli sörf bölgelerinden biri haline getirmektedir. Kuzey Male Mercan Adası ve 450 km güneyde bulunan dış atoller adanın iki önemli sörf alanıdır. Ayrıca şnorkelli yüzme, tüplü dalış, yelkencilik, kano, gece dalışı, gece balıkçılığı, kite board, yamaç paraşütü ve adalar arasında gezmek Maldivlerde yapılabilecek diğer  aktivitelerdir. Maldivlerdeki neredeyse tüm tatil beldelerinde, dalış dersleri veren dalış okulları gibi ek tesislerin yanı sıra yüzme havuzları, diskotekler ve spor salonları, sauna ve tenis kortları, masa tenisi ve bilardo tesisleri, balık avlama tesisleri, canlı müzik konserleri, bar ve restoranlar, barbeküler ve keyifle katılabileceğiniz mehtap partileri bulunmaktadır.

Maldivler’de adalar arasında deniz uçağıyla dolaşabilirsiniz

Keyifli bir deniz tatilinden daha fazlasını arıyorsanız başkent Malé’de yer alan Ulusal Müze, Mulee-Aage Sarayı ve Cuma Camii’ye giderek ülkenin tarihine ve kültürüne hızlı bir dalış yapabilirsiniz.Ayrıca yerel halkla kaynaşmak için yerel balık pazarı, yakacak odun pazarı ve meyve pazarlarına gidebilir, yerel halka ve turistlere hitap eden çok sayıda mağaza, restoran, barları ziyaret edebilirsiniz. Mağazalar ve yerel tezgahlarda, geleneksel paspaslar ve ahşap antikalar gibi yerel el sanatı ürünlerini ve dhoni adıyla bilinen ahşap oymalardan birisini satın alabilirsiniz.

Maldivler Ne zaman gidilir?

 

Ekvatora olan yakınlıkları nedeniyle Maldivler, yıl boyunca hava sürekli olarak sıcaktır.Bununla birlikte Hint Okyanusu yakınlarındaki  çoğu ülke gibi, Maldivler de değişken bir muson mevsimi yaşamaktadır. Yağış, Nisan ve Ekim ayları arasında oldukça şiddetlidir. Sonuç olarak, Maldivler’i ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı, Ocak’tan Nisan’a kadar süren kurak mevsimdir.

Maldivler’de beyaz kumsal üzerinde hindistan cevizi ağacına bağlı hamak
Maldivler Gezi Rehberi
Istanbul Maldivler uçakla kaç saat THY?

İstanbul-Maldiv (Maldivler) arası uçuş mesafesi toplam 6043 kilometre. İstanbul Havalimanı (IST) hareketle direkt olarak yapılan uçuşlar yaklaşık sekiz saat sürüyor.

Maldivler için vize gerekli mi?

Maldivler turu için öncelikle emniyetten pasaportunuzu almanız gerekir, pasaport işlemleriniz için http://www.epasaport.gov.tr/ gerekli bilgileri alabilirsiniz. Tüm ziyaretçiler için 30 güne kadar olan konaklamalarında Maldivler de herhangi bir Vize uygulanmamaktadır. Vizesiz seyahat edilen bu ülkeye giriş yaparken 30 günlük seyahat izni verilir. Ancak pasaportların en az 6 ay geçerli olacak şekilde yeni olması istenir.

https://www.youtube.com/watch?v=cOyQYlGL3es