Arslan Adam, Löwenmensch heykelciği veya Hohlenstein-Stadel'in Aslan adamı, Lion Man of Stadel Cave
Almanya Mitoloji

Arslan Adam (Löwenmensch)

Arslan Adam, Löwenmensch heykelciği veya Hohlenstein-Stadel’in Aslan adamı, 1939’da Güney Almanya’da Hohlenstein-Stadel mağarasında keşfedilen 35.000 ila 41.000 yıl önce mamut fildişinden oyulmuş bir heykelin adıdır. Arslan Adam heykelciği insanoğlunun dini inançlarına dair bilinen en eski delildir bir başka deyişle gerçek fiziksel formu olmayan ancak doğaüstü hakkındaki fikirleri sembolize eden bir varlığın bilinen en eski temsilidir. UNESCO, 2017 yılında Stadel Mağarası’nı diğer Swabia bulgularıyla birlikte Dünya Kültür Mirası Listesine dahil etmiştir. Halen Almanya Ulm Müzesinde sergilenmektedir.

Oku
The Old Man of the Sea
Halkbilim Yunan Mitolojisi

Denizin yaşlı Adamı

Denizin Yaşlı Adamı[1], Yunan mitolojisinde genellikle Nereus veya Proteus kimi zaman Triton, Pontus, Phorcys veya Glaucus gibi su tanrıları ile özdeşleştirilen ilkel bir figür olup, aynı zamanda Thetis’in (Akhilles’in annesi) babasıydı.

Oku
Yunan Mitolojisi

İnsanlığın Yaratılışı (Yunan Mitolojisi)

Hesiod’un İnsanlığın Beş Çağı Homer ile birlikte Yunan epik şairlerinin en eskilerinden biri haline gelen Hesiod[1] tarafından yazılan MÖ 8. yüzyıldan kalma bir şiirde insanoğlunun yaratılışı ve bugüne dek var olan kuşaklar hakkında detaylı bilgi verilmektedir. İşler ve Günler adlı 800 dizelik destansı bir şiir yazan Hesiod, insanlığın soyunu Altın Çağ, Gümüş Çağ, Bronz Çağı, Kahramanlar Çağı ve şimdiki Demir Çağı da dahil olmak üzere art arda beş “çağ” veya “ırk” ile izleyen bir Yunan yaratılış hikayesini anlatmıştır.

Oku