Amerika Birleşik Devletleri

New York Gezi Rehberi (New York City, NYC, The Big Apple), ABD

New York (aynı zamanda “New York City“, “NYC“, “The Big Apple” (‘Büyük Elma’) veya sadece “The City” (‘şehir’) olarak da anılır), Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehridir. ABD’nin Mid-Atlantik bölgesinin bir parçası olan aynı adlı eyaletin güneyindeki Hudson Nehri’nin ağzında yer almakta olup, 790km² yüzölçümüne sahiptir. New York şehrinin yaklaşık 8.2 milyon nüfusu olup, New York, Kuzey New Jersey ve güneybatı Connecticut bölgelerini kapsayan  Metropolitan Alan, 18,7 milyonluk bir nüfusuyla ABD’nin en büyük metropol bölgesidir. 

New York nerede? New York haritası

 

1624 yılında kurulan New York, uluslararası finans, politika, iletişim, film, müzik, moda ve kültürün küresel merkezlerinden birisi olmakla kalmayıp, Londra ile birlikte

Dünya Ticaret Merkezi, New York Şehir Abd

dünyadaki en önemli ve etkili iki Dünya Şehrinden biri kabul edilmektedir. Dünyanın en büyük şirketlerinin çoğunun genel merkezlerine ev sahipliği yapan New York ayrıca dünya klasında pek çok müze, sanat galerisi ve tiyatroyu barındırmakta, yılda yaklaşık 58.3 milyon kişi (2015) tarafından ziyaret edilmektedir.. 180’den fazla ülkeden gelen göçmenler ve onların soyundan gelenlerin yaşaması kenti dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri haline dönüştürmüştür. İngilizce çoğu New Yorklunun anadili olsa da İspanyolca konuşan yoğun bir Latin nüfusu barındırmakta ayrıca Mandarin ya da Kantonca konuşulan bir Çin Mahallesi de bulunmaktadır.

Kentin taksi şoförlerinin de anadili genellikle Arapça, Hintçe veya Bengalce’dir. 11 Eylül 2001 Dünya Ticaret Merkezi saldırıları yarası henüz kapanmayan New York’un yaşadığı büyük felaket olup, bu dramatik olayın hatırasının yaşatıldığı Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi (9/11 Memorial & Museum (11 Eylül Anıtı ve Müzesi) kent sakinleri ve turistlerce hala yoğun olarak ziyaret edilmekteyse de New York City kendini toparladı ve büyümede kendini aşmıştır. Kentteki suç oranı 1990 düzeyinin üçte birine düşmüş olup, New York, şimdi Amerika’nın en güvenli büyük şehirlerinden birisi kabul edilmektedir. Frank Sinatra’nın ünlü şarkısında ‘”Eğer bunu burada yapabilirsen, bunu her yerde yapabilirsin” (If you can make it here, you can make it anywhere) söylediği gibi New York’ta yaşayan aşçılardan, barmenlere, bilim adamlarından, sanatçılara, yetenekli beyaz yakalılardan

Brooklyn Köprüsü, binalar ve New York şehir ışıkları

sermaye sahibi hırslı girişimcilere dek milyonlarca insan mesleklerindeki en iyinin en iyisi olmak için burada yaşıyor. Pek çok alanda dünyanın en büyük oyun alanlarından biri olan ve herkesin oyunun en tepesinde yer almak istediği Big Apple’ın çekirdeğinde ise Manhattan yer alıyor.

New York eyaleti (New York State)

ABD’yi oluşturan ilk on üç koloniden biri olarak, uzun zamandır en kalabalık ve en etkili eyaletler arasında sayılan New York eyaleti de haklı bir sebepten dolayı Empire State (‘imparator eyalet’) olarak da bilinmektedir.  Dünyanın en çok tanınan şehirlerinden birisi olan, New York City, muhteşem Niagara Şelaleleri, çiftlikleri ve şarap imalathaneleriyle ünlü Finger Lakes, vahşi doğasına hayran kalacağınız Adirondacks bu eyaletin başlıca cazibe merkezleridir.

New York’un İlçeleri

New York şehri, her biri kendine özgü bir kültüre sahip ve kendi başına büyük bir şehir olabilecek büyüklükte beş ilçeden (borough) oluşmaktadır.

Manhattan

New York şehrinin merkezi ve batı ucunda, doğal bir limana kurulmuş, uzun ve dar bir ada olan Manhattan ilçesi bulunmaktadır. Harlem nehrinin kuzey doğusunda

Büyük Merkez Istasyonu, New York

bulunan Bronx’tan bir gelgit boğazıyla ayrılır. Hudson ve Doğu Nehirleri arasındaki ada farklı ve benzersiz mahalleleri ile ünlü ilçe Empire State Binası‘na ev sahipliği yapmakta, Manhattan, Midtown, Central Park, Times Meydanı, Wall Street, Harlem ve Greenwich Village ve SoHo semtlerinden oluşmaktadır. City (‘Şehir’) terimi, bir bütün olarak New York veya içeriğe bağlı olarak tek başına Manhattan semti için de kullanılabilmektedir.

Brooklyn (Kings County)

New York’un en kalabalık ilçesi olup, eskiden ayrı bir şehirdi. Doğu nehri (East River) boyunca Manhattan’ın güney ve doğusunda yer almaktadır. Brooklyn Botanik Bahçesi, Prospect Park, Brooklyn Müzesi, New York Akvaryumu ve Coney Island ile ünlüdür.

Queens (Queens County)

Manhattan’ın doğusunda, Doğu Nehri’nin karşısında ve Brooklyn’in kuzeyi, doğusu ve güneyinde yer almaktadır. 170’den fazla dil konuşulduğu bilinen Queens, sadece New York’un değil Amerika Birleşik Devletleri’nin de en fazla etnik çeşitliliği barındıran sahip bölgesidir.

Bronx (Bronx County)

Manhattan Adası’nın kuzeyinde yer alan Bronx ilçesi, Bronx Hayvanat Bahçesi, New York Botanik Bahçeleri ve New York Yankees profesyonel beyzbol takımına ev

Central Park, New York

sahipliği yapmaktadır.

Staten Island (Richmond Bölgesi)

New York Limanı’nda, Manhattan’ın güneyinde ve New Jersey’deki Dar Van Van Kull’un hemen karşısındaki büyük bir adadır. New York şehrinin geri kalanından farklı olarak Parklar ilçesi adıyla da bilinen Staten Island banliyö karakterine sahiptir. Staten Adası, kendi beyzbol takımına, çeşitli alışveriş merkezlerine ve bir hayvanat bahçesine sahiptir.

 

Empire State Binası, New York City

New York’a Nasıl Gidilir?

Uçakla New York

Tüm New York City havaalanlarının IATA kodu NYC olup, New York City, dünyanın hemen her köşesinden gelen uçuşlarla son derece iyi bir bağlantıya sahiptir.

George Washington Köprüsü’nden New York City

New York bölgesine üç büyük ve birkaç küçük havalimanı hizmet vermektedir. John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı (IATA: JFK) ve Newark Liberty Uluslararası Havaalanı (IATA: EWR), büyük uluslararası havalimanları iken, LaGuardia Havalimanı (IATA: LGA) yoğun bir iç hat havalimanıdır. Her üç havalimanı, New York ve New Jersey Liman İdaresi tarafından işletilmektedir. İstanbul’dan Türk Hava Yolları (THY) ile doğrudan JFK’ye uçmak mümkün iken Avrupa kentleri üzerinden veya İstanbul’dan aktarmalı olarak La Guardia veya Newark havaalanlarına da uçmak mümkündür. Sözgelimi Londra üzerinden British Airways (ba.com), United (united.com), Virgin Atlantic, Delta (delta.com) ve Continental ile New York’a direkt uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul New York uçakla kaç saat sürer? Uçakla 10 Saat, Londra New York arası ise 7 saat

Havaalanından Transferler

New York JFK Havaalanından Manhattan’a taksi yolculuğu 45-60 dakika sürmekte olup, gişe geçiş parası ve bahşiş hariç 52 $ tutmaktadır. La Guardia Havaalanı daha yakın olup, taksi yolculuğu 30 $’a mal olurken, Newark Havaalanından Manhattan’a 35-50 dakika süren taksi yolculuğu için 45 – 60 dolar arasında ücret talep edilmektedir. Havaalanlarında taksiye alternatif tren, metro ve AirTrain servisleri de mevcut olmakla birlikte bunlarla ulaşım daha fazla zaman almaktadır. Havaalanları ile şehir arasındaki özel otobüs seferleri hızlı ve ucuz olup, Ekspres otobüs hizmeti NYC Airporter JFK ve La Guardia için 16 $’a mal olmaktadır. Newark Airport Express’de aynı şekilde şehir ile Newark arasında

Little Italy (‘Küçük İtalya’), New York, ABD

16 $’a yolcu taşımaktadır.

New York Metro Sistemi

New York metro sistemi hızlı, güvenli ve güvenilir, Staten Island hariç beş ilçenin dördünde bağlantı noktalarına sahiptir. Metro 24 saat çalışmakla birlikte gece yarısı sabah 6 arasında seferler sınırlı sayıda gerçekleştirilmektedir. Tek binimlik metro bileti 2,75 dolar olup, 2 saat içinde kullanılmalıdır. Ayrıca, bir metro istasyon standından 5 ABD Doları’ndan 80 ABD Doları’na kadar olan her şey için Pay-Per-Ride MetroCard’ı satın alabilirsiniz. Bu kartlarla gerçekleştirilen yolculuklar, 2.50 US $ ‘dan, yani tek gidiş-dönüş biletinde her sürüşte 25 centlik bir tasarrufla ücretlendirilmektedir. 7 günlük sınırsız bilet ücreti 30 dolar olup, 5 gün veya daha fazla New York’ta kalacaksanız almaya değebilir. Seyahat kartları otobüslerde geçerli olup, daha fazla bilgi için Metro Card web sitesine bakılabilir.

New York Taksileri

New York’un ünlü sarı taksileri şehrin her yerinde mevcut olmakla birlikte acele edildiğinde veya yağmur yağdığında taksi bulmak sorun olabilmektedir. New York’ta

Chelsea Market, New York City

taksi ücreti binişte 2,50 $, artı her milin her beşte biri için 50 cent olarak hesaplanmaktadır.

Bisiklet

Avrupa kentleri kadar olmasa da New York’ta giderek daha fazla kişi bisiklete binmekte olup, ayrıca bisiklet paylaşım programı Citi Bike 2013’den beri uygulanmaktadır.

New York’a Ne Zaman Gidilir?

New York yılın her zamanı gözde bir turizm merkezidir. Kış mevsimi bulutsuz gökyüzü ve yoğun kar yağışıyla tüm şehri beyaza boyayabilir. Yaz mevsiminde hava sıcak, yapışkan ve nemlidir. İlkbahar ve sonbahar, açık mavi gökyüzü ve ılık havada gezme olanağı açısından kenti ziyaret için en uygun zamanlardır. Özellikle Ekim ayı gelen ziyaretçiler sonbaharda Central Park’ta altın kırmızısına dönüşecek ağaçların yarattığı ambiyansa hayran kalacaklardır.

New York Günlük gezi Rehberi ve Önerileri

Sabah

Sabah erken kalktıktan sonra kahvaltınızı otel yerine dışarıda yapmayı tercih ederseniz SoHo’da ünlü bir brasserie olan Balthazar’da cafe latte ve yumurta benedict

Liberty Island,Özgürlük Heykeli. New York City, ABD

(Hollanda sosu ile kaplı kızarmış İngiliz kekleri üzerine haşlanmış yumurta ve dilimlenmiş jambon) veya ev yapımı hamur işleri siparişi verebilirsiniz. Kahvaltıda New Yorklu gibi görünmek için New York Times’ı okumanız da ayrıca keyifli olabilir. Kahvaltıdan hemen sonra metroya veya bir taksiye binerek Battery Park’a ulaşarak buradan saat 9.30’dabaşlayan Özgürlük Heykeli ve Ellis Adası turuna yetişebilirsiniz. Özgürlük Heykelini (Lady Liberty) dışarıdan izleyebileceğiniz gibi biletle heykelin taç kısmına çıkarak Aşağı Manhattan, Brooklyn, New Jersey’in çarpıcı manzarası ve körfezde çeşitli tanker ve yolcu gemilerini izleyebilirsiniz. Ardından öğlen olmadan Ulusal 9/11 Anıtı ve Müzesi‘nin bulunduğu Albany Caddesi’ne ve eski Ground Zero’ya gidebilirsiniz. Burada Anıtta iki yerüstü yansıma havuzunda 11 Eylül saldırılarında ölenlerin isimleri yazılırken, yer altında müze ve sergi alanı yer almaktadır.

Öğle yemeği

Tribeca’ya doğru yürüyüp, Smith & Mills‘de Negroni içebilir sonrasında burger veya midyenizi yiyebilirsiniz. Taksiyle Central Park’ta bir taksi yolculuğu yapabilirsiniz ki mevsim kış ise, güney doğu köşesindeki Wollman Rink üzerindeki patencilere katılabilirsiniz. Yaz aylarında ise Sheep Meadow’da top oynayanları seyredin ya da gölde bir tekne turuna çıkın. Eğer küçük çocuklarla

Metro. Manhattan, New York

beraberseniz, eminim ki Carousel’i çok seveceklerdir.

Öğleden sonra

Parkın doğu tarafında 82. Cadde’de bulunan Metropolitan Müzesi en azından birinci kattaki Yunan ve Roma galerileri New York’a gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Beşinci Cadde’de bulunan Museum Mile, Frank Lloyd Wright’ın tasarımı olan ve 1959’da tamamlanan modern sanat Solomon R. Guggenheim Müzesi ile Neue Galerie’de görülmelidir. Neue Galerie’nin zarif ahşap panellere sahip Viyana kafesi Café Sabarsky’de Viyana kahvesi içip yanında apfelstrudel (‘elmalı kek’) veya çikolatalı kek yiyebilirsiniz. Chelsea’de bulunan High Line Park’da gezdikten sonra bir taksiye binerek sizi Times Meydanı’ndan geçirmesini söyleyebilirsiniz. Parkın 18. caddesindeki girişinde inip, güneye doğru yürüyün ve bir banka oturarak Hudson’ın batısındaki güneşin batışını seyredin.

Akşam

Akşama Parizyen bir otel olan Flatiron’daki 17. Sokaktaki Raines Law Room‘da bir kokteyl mümkünse kadın ve erkek her iki cinsiyet tarafından da içilebilen

Metropolitan Müzesi, New York

Manhattan ile başlayabilirsiniz. Washington Square Park’ın güneyinde yer alan İtalyan restoranı (trattoria) Lupa Osteria Romana’da (mümkünse rezervasyon ile) keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Sonrasına enerjiniz varsa küçük bir Avrupa kasabasına benzeyen dükkan vitrinleri ile ünlü pitoresk West Village’da akşam gezisine çıkabilir keyifli bir gastro-pub olan Spotted Pig‘da bir gece içkisinin tadını çıkarabilirsiniz.

New York Gezilecek Yerler

Liberty Island (Özgürlük Adası)

Özgürlük Heykeli (Lady Liberty), 1886’dan beri Bedloe’s Adasında (1956’da Özgürlük Adası olarak yeniden adlandırılmıştır) yer almaktadır. Aşağı Manhattan’ın muhteşem manzarasını görmek için rezervasyon yaptırarak heykelin tepesine çıkmanız gerekmektedir. Giriş ücretsizdir ama ziyaretçilerin zaman damgalı bir bilet almaları gerekmektedir.

Tel: 00 1 201 604 2800 Açık olduğu saatler: 08:30 – 16:00 En yakın metro: South Ferry / Bowling Green / Whitehall St.-South Ferry

Financial District (Finans bölgesi)

Sky Pod

New York Chrysler Binası

Westfield World Trade Center’de (Fulton St, 85) bulunan One World Observatory’de bir dakikadan kısa süre içerisinde ulaşabileceğiniz 102. kattan Sky Pods ile 541 m yükseklikten şehrin göz kamaştıran göz kamaştıran manzarasını seyredebilirsiniz.

Tel: 00 1 844 696 1776 Açık olduğu saatler: Her gün, akşam 9-13 En yakın metro: Dünya Ticaret Merkezi / Odalar St./Wall St. /Fulton St.

Dünyanın En İyi Barı: Dead Rabbit

Water St, 30 numarada yer alan The Dead Rabbit Grocery and Grog, 2013’den beri Kuzey Amerika’nın 2016’dan ebri ise Dünyanın En iyi barı ünvanını elinde tutuyor. İrlanda kökenli Amerikalılardan oluşan ve liderliğini John Morrissey’in yaptığı Ölü Tavşanlar (Dead Rabbits) çetesinden alınan ilhamla açılan bar halen Amerika’nın en büyük viski koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Rezervasyon yaptırmanızın önerileceği pubda canlı İrlanda müziği dinleyebilirsiniz.

Tel: 00 1 646 422 7906 Açık olduğu saatler: Her gün 11:00 – 04:00 En yakın metro: South Ferry; Whitehall St.-South Ferry

New York’un en tuhaf müzesi: Mmuseumm

Manhattan’ın aşağı kısmında 4, Cortlandt Alley adresindeki Mmuseumm “Object Journalism” imzalı küratöryel stilinde ihmal edilen, gözden kaçan ve takdir

New York City Bronx Demiryolu KöprüSÜ

edilmeyen maddelere adanmış modern bir doğal tarih müzesidir. Maira Kalman’ın oğlu Alex Kalman ve Safdie kardeşler tarafından kurulan Mmuseumm’un ilk bölümü Mmuseumm 1, 2012 yılında eski bir asansör boşluğunda, Mmuseumm 2 ise 2015 yılında açılmıştır. Sanat eserlerinin çoğu geçici, hareketli bir serginin bir parçası olmakla birlikte George W. Bush’a Bağdat’ta basın toplantısı sırasında atılan ayakkabı gibi kalıcı nitelikte eserler de sergilenmektedir. En yakın metro: Canal St.

West Village

New York’un Efsanevi Jazz Kulüpleri

178 7th Ave S adresindeki Village Vanguard ile 131 W 3rd St adresindeki Blue Note New York kentinin iki dünya çapında bilinen ve her rehber kitapta listelenen iki efsanevi jazz kulübü olup, akşam 19:30’dan itibaren çatkapı girmek mümkün olmakla birlikte rezervasyon yaptırmak her zaman faydalı olacaktır. Bunlara ek olarak bodrum katında yer alan 163 W 10th St adresindeki Mezzrow Jazz Club da gerçek caz severlerin uğrak yerlerinden birisidir. En Yakın Metro: Christopher St.

Russ & Daughters

New York şehrinin en gözde brunch mekânı 179 E Houston St, adresinde yer alan Russ & Daughters olup, 1914 yılında, bir buçuk yıldır ahşap bir arabadan ringa satarak satılan Joel Russ’un küçük dükkânı açmasıyla faaliyete geçmiştir.  İlk kez gelenlere balık yumurtalı klasik bagel yemeleri tavsiye edilmektedir. Açık olduğu saatler: Pzt-Cuma, 08: 00-17: 00 08: 00-17: 00; Paz, akşam 08:00 – 15:30

Lower East Side (Aşağı Doğu Yakası)

New York City Metropol Geceleyin çekilmiş hava fotoğrafı

 

Tenement Müzesi

New York City, Manhattan’ın Aşağı Doğu Yakası semtindeki 97 ve 103 Orchard Caddesi’nde bulunan Aşağı Doğu Yakası Tenement Museum, Ulusal Tarihi Site olup,

New York Cityscape
New York gece manzarası

Müzenin iki tarihi binası 1863 ile 2011 yılları arasında 20’den fazla ülkeden tahmini 15.000 kişiye ev sahipliği yapmıştır. New York’taki genel göç tarihini, Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzde 99’unun yerli olmadığını hatırlatan müzede bir ziyaretçi merkezi de yer almaktadır. Odalar tipik bir Lower East Side kiralık binasına benzeyecek şekilde yeniden oluşturulmuştur. Tel: 00 1 212 431 0233 Çalışma saatleri: Cuma-cuma, 10: 00-16: 30; Perşembesi, akşam saat 10.30 En yakın metro: Essex St.

Meatpacking District

Whitney Amerikan Sanat Müzesi

Gayrı resmi olarak “Whitney” olarak da bilinen Whitney Amerikan Sanatı Müzesi (Whitney Museum of American Art)  Manhattan’da bulunan bir sanat müzesi olup, 1931 yılında Gertrude Vanderbilt Whitney (1875-1942) tarafından kurulmuştur. Yakın zamana dek New York sanat müzelerinin en çok göz ardı edilenlerinden biri olan Whitney, şimdi Renzo Piano’nun tasarladığı dinamik bir binada yer almakta ve hak ettiği ilgiyi görmektedir. Andy Warhol, Georgia O’Keefe, Max Weber ve Jackson

Soho, NYC

Pollock gibi 20. yüzyıl sanatının en öneli isimlerinin 18.000 parçalı koleksiyonunu barındıran müze bu yönüyle modern Amerikan sanat tarihine ışık tutmaktadır. Tel: 00 1 212 570 3600 En yakın metro: 14th St. / 8th Ave.

Midtown West

Empire State Binası

Empire State Binası’na çıkarak New York manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Binanın tepesinde King Kong’u göremeseniz de 86. kattaki gözlem güvertesinde karşınıza çıkacak manzara nefesinizi kesecek. 1931 yılında tamamlanan ve 60.000 ton çelikten oluşan Empire State Binası, Dünya Ticaret Kuleleri Yetmişli yıllarda inşa edilene kadar dünyanın en yüksek gökdeleniydi. Tel: 00 1 212 736 3100 Açık Olduğu Saatler: Her gün 08:00-02:00 En Yakın Metro Durakalrı: 33rd St./Penn Station/33rd St.

Empire State Binası konulu yazımı okumak için tıklayın

Manhattan Tekne Turu

3 nehir, 7 köprü ve adanın kuzeybatı köşesindeki Fort Tryon Park civarındaki Hudson’a bakan olağanüstü orman kaplı uçurumları görmek için üç saatlik bir tekne

New York’un ünlü sarı taksileri

turuna çıkmak için Circle Line Best of NYC’yi tercih edebilirsiniz. Online bilet rezervasyonu yapmak hem daha ucuz hem de ve yolculuğun çok popüler olduğunda yaz aylarında bilet kuyruğundan kaçınmak için çok önemlidir. Tel: 00 1 212 563 3200 Açılış saatleri: Her gün, 09: 00-15: 30 En yakın metro: Times Square-42nd St.

Rockefeller Center

New York’un Manhattan semtinde Midtown Manhattan’da 48. ve 51. caddeler arasında yer al bulunan bir iş merkezi kompleksi olan Rockefeller Center, Rockefeller ailesi tarafından inşa edilmiştir. Bina 23 Aralık 1987 tarihinde Ulusal Tarihi Yerler Kayıtları ve Ulusal Tarihi Öneme Sahip Eser ilan edilmiştir. n Rockefeller Center turları her iki saatte bir düzenlenmekteyse de kompleks içinde dolaşmak ücretsiz asansör ile yukarı çıkmak ücretlidir. Art Deco başyapıtı olan binanın 70. Katında Top of the Rock adlı bir gözlem platformu bulunmaktadır. : Gitmeden önce, dünyanın en iyisi olduğunuzda neye baktığınızı belirlemeyi kolaylaştıran harika bir görüntü bulucuya sahip Top of the Rock uygulamasını indirin. Tel: 00 1 212 332 6868 Açılış saatleri: 08:00 – 12:00 Ulaşım: 49. St./ Rockefeller Merkezi

Modern Sanat Müzesi, MoMa

New York Orta Manhattan’da 11 W 53rd St adresinde bulunan Modern Sanat Müzesi (Museum of Modern Art) veya MoMa birçok kişi tarafından dünyanın en önemli

Times Square Manhattan, NYC

modern sanat müzesi olarak görülmektedir. MoMa, yakın mesafede bulunan Metropolitan Museum of Art’ı tamamlayıcı bir nitelikte olup, iki müze kardeş olarak görülmektedir. Müzede Picasso, Dali, Kahlo, Matisse ve Warhol’un eserlerine rastlayabilirsiniz. En popüler galeriler – Pollock ve Warhol ve diğerleri ile birlikte en üstte yani beşinci katta bulunuyor. Tel: 00 1 212 708 9400 Açılış saatleri: 10:30 – 15:30 En yakın metro: 5. Ave./53rd St.

Bronx

Little Italy (‘Küçük İtalya’)

Little Italy (‘Küçük İtalya’), İtalyan fırınları, restoranları, kahve barları ve kaliteli yiyecek şarküterileri ile dolu Arthur Avenue’da gezindikten sonra Mario’s Restaurant’ta Dean Martin melodileri dinlerken lezzettli İtalyan yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Napoli mutfağının eşsiz örneklerinin sunulduğu lokantada et ve deniz ürünleri birlikte sunulmaktadır. Mutlaka rezervasyon yaptırmanız önerilen restoranda dana etinden scaloppine alla pizzaiola’yı bir kadeh Barolo şarabı ile denemelisiniz. Tel: 00 1 718 584 1100 Açılış saatleri: Sal-Per, Paz, 12: 00-19: 30; Cum, Cumartesi, 12:00 – 15:30 En yakın

Wall Street, New York

metro: Fordham Rd.

Upper East Side (Upper East Yakası)

 

The Frick Collection

Yukarı Batı Yakası’nda Roma atriyumuna sahip Th1 E 70th St adresindeki konakta yer alan Frick Müzesi, Goya, Velázquez, El Greco, Rembrandt ve diğer Rönesans ustalarının eserlerinden oluşan geniş bir koleksiyonu barındırmaktadır. Binada Klasik müzik konserleri, dans gösterileri ve sanatçılarla söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Tel: 00 1 212 288 0700 Açılış saatleri: Sal-Sat, 10:00 – 18:00; Paz, akşam 11:00 – 15:00 En yakın metro: 68. St-Hunter Koleji

Solomon R. Guggenheim Müzesi

Guggenheim Müzesi, New York’ta Solomon R. Guggenheim Vakfı himayesinde Solomon Guggenheim’ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunun sergilendiği uluslararası müzedir.  Frank Lloyd Wright’ın tasarımı olan ve 1959’da tamamlanan 1071 5th Ave adresindeki yapı, kendi içinde sanatsal bir nesne olup, geleneksel müze mimarlığından bütünüyle farklı bir anlayışa sahiptir. New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi, Venedik’teki Peggy Guggenheim Koleksiyonu, İspanya’daki Guggenheim Müzesi Bilbao ve Almanya’daki Deutsche Guggenheim Berlin Müzeleri Guggenheim’ın bileşen müzeleridir. Solomon R. Guggenheim (1861-1949)1920’lerde soyut sanat eserleri toplamaya başlamış ve 1939’da New York’taki koleksiyonunu sergilemek için Museum of Non-Objective Painting’i kurmuştur. Guggenheim Vakfı’nın sahibi olduğu ve işlettiği bu müzenin adı 1952’de Solomon R. Guggenheim Müzesi olarak değiştirilmiştir.Müze, Kandinsky ve Picasso’nun da aralarında bulunduğu 300’den fazla sanatçı tarafından üretilmiş 700 sanat eserini barındırmaktadır. Resim koleksiyonlarına ilgi duymuyorsanız bile binanının iç mekânını görüp fotoğraflamanız tavsiye edilir. Tel: 00 1 212 423 3500 En yakın metro: Grand Central-42 St.

Upper West Side

 

Metropolitan Sanat Müzesi

Metropolitan Sanat Müzesi (The Metropolitan Museum of Art), dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesi New York’taki Central Park’ın yanında 1000 5th Ave adresinde yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde barındırmaktadır.  Tel: 00 1 212 923 3700 Açılış Olduğu Saatler her gün 10: 00- 16:45 En yakın metro: Dyckman St.

Harlem

 

Apollo Tiyatrosu

Apollo Tiyatrosu (Apollo Theater), Manhattan’ın Harlem semtinde, Adam Clayton Powell Jr. Bulvarı (eskiden Yedinci Cadde) ile Frederick Douglass Bulvarı (eski adıyla Sekizinci Bulvar) arasındaki 253 West 125th Street’te bulunan bir müzik salonudur. Afro-Amerikan sanatçıları için dikkat çekici bir mekân olan Apollo Tiyatrosu’nda 1987’den 2008’e kadar, 1.093 bölüm içeren yeni yeteneklerin sergilendiği televizyon şovu olan Apollo’da Showtime (Showtime at the Apollo ) burada çekilmiştir. 1,506 kapasiteli tiyatro, 1914’te Hurtig & Seamon’un Yeni Burlesque Tiyatrosu olarak açılmış ve George Keister tarafından neo-klasik tarzda tasarlanmıştır. Öncesinde beyazların tercih ettiği bir mekân olmakla birlikte 1934’te, siyah patronlara açıldığı zaman adı Apollo olmuş, James Brown, Lauren Hill, Billy Holiday, D’Angelo ve Ella Fitzgerald dâhil olmak üzere birçok efsane burada sahne almıştır. Apollo’da Showtime 2018’de yeniden başlatılmış olup, Amateur Night gecelerini 30 $ ödeyerek izleyebilirsiniz. Tel: 00 1 212 531 5300 En yakın metro: 125. St.

Brooklyn, Williamsburg

City Reliquary, Brooklyn Williamsburg’da bulunan, kar amacı gütmeyen tuhaf bir topluluk müzesi ve sivil organizasyon olup, New York şehrinin beş ilçesinin tarihini, kültürel ögelerini çeşitli sergilerle sunmaktadır ki 1939 Dünya Fuarı’ndan çeşitli hatıralar ve eski hediyelik eşyalar bunların bazılarıdır. Tel: 00 1 718 782 4842 Çalışma saatleri: Salı-Pazar öğleden sonra 12:00 – 18:00 En yakın metro: Bedford Ave.

Royal Palms Shuffleboard Kulübü

Shuffleboard (disk iteleme oyunu) öğrenmek veya istiyorsanız Florida’ya özgü bu eğlenceli oyunu shley Albert ve Jonathan Schnap tarafından kurulan Royal Palms Shuffleboard Kulübü‘nde oynayabilirsiz. Akşam oyun için cabana kiralayabileceğiniz gibi çok sayıda kokteyl arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Tel: 00 1 347 223 4410 En yakın metro: Union St.

Yiyecek ve İçecek Müzesi

Yiyecek ve İçecek Müzesi (Museum of Food and Drink, MOFAD), dünyanın ilk büyük ölçekli yemek müzesini, yiyebileceğiniz sergilerle yaratıyor. Yiyecek ve İçecek Müzesi’nde Çin yemeklerinin tarihini keşfedebilir, Amerika’da kahvaltılık gevreklerin yükselişini öğrenibilir,

New York etkinlik takvimi

Parkta Shakespeare (Parkta Shakespeare)

Central Park’ın Delacorte’deki amfi tiyatrosunda Mayıs-Ağustos ayları arasında devam eden ücretsiz açık hava oyunları Parkta Shakespeare’in içeriği Shakespeare ile sınırlı değildir. Tel: 001 212 967 7555

Summer Stage (Yaz Sahnesi)

New York’un beş ilçesinin tamamında Haziran Ağustos ayları arasında 75 parkta, birçoğu ücretsiz, bir dizi yaz oyunları, konser ve performanslar sergilenmektedir. Geçmişte Femi Kuti, Joan Baez, PJ Harvey ve Sonic Youth bu şekilde sahneye çıkmış olup, Metropolitan Operası Yaz Resital Serisi ile Charlie Parker Caz Festivali düzenlenen Summer Stage kapsamındadır. Tel: 001 212 360 2789

Brooklyn Kutlaması (Celebrate Brooklyn)

Brooklyn Bilgi ve Kültürü (BRIC) tarafından Haziran-Eylül ayları arasında 1979’dan bu yana düzenlenen Celebrate Brooklyn ücretsiz sanat ve müzik festivali Prospect Park Bandshell’in yeniden canlandırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Leonard Cohen, Chaka Khan, Nick Cave Mağarası ve Bad Seeds zamanında bu festivale katılmıştır.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü (Independence Day)

Brooklyn’deki Coney Island’da, 4 Temmuz’da Hot Dog Yeme Yarışması yapılmakta olup, Brooklyn sahil kasabasına binlerce ziyaretçiyi çekmektedir. Akşam, ülkedeki en görkemli havai fişek gösterisi olan 4 Temmuz Havai fişek gösterisi düzenlenmekte olup, en iyi izleme noktası için Manhattan’daki Hudson Nehri üzerindeki noktalara gidilmelidir.

Amerika Açık Tenis Turnuvası (The US Open)

Queens’teki Flushing Meadows’a giden 7 numaralı trene binerek ulaşabileceğiniz Amerika Açık Tenis Turnuvası (The Us Open), her yıl Ağustos ayında (2018’de 29 Ağustos-11 Eylül; 2019’da 13 Haziran 2019 – 16 Haziran 2019) New York Queens’te bulunan USTA Billie Jean King National Tennis Center’nde düzenlenmekte olan, dört dünya Grand Slam tenis turnuvasından sonuncusudur. Wimbledon bile, The Open’daki ışıklar altında bir akşam maçının elektrik atmosferi ile karşılaştıramaz, bazı oyunlar gece yarısına yakın oynanmaktadır.

Macy’nin Şükran Günü Geçidi (The Macy’s Thanksgiving Day Parade)

The Macy’s Thanksgiving Day Parade 24 Kasım’da Macy’nin sponsorluğunda gerçekleşen sokak geçit törenine katılabilir, Central Park’tan Broadway’den Manhattan kanyonlarına doğru ilerleyen süper kahramanların 50 metrelik balonlarını ve hareketli şamandıralara bağlanan çizgi film karakterlerini izlemeyebilirsiniz. Güzergâh boyunca uzanan caddeler çok kalabalıktır, bu yüzden yürüyüş rotasındaki bir otelin penceresinden de geçit törenini seyredebilirsiniz.

New York alışveriş rehberi

Her yıl milyonlarca insan New York City’e alışveriş yapmak için gelmekte olup, burada herhangi bir şey günün herhangi bir saatinde satın alınabilir veya satılabilir. Neredeyse her ulusal zincir, kentin beş ilçesinde birden mağaza açmış olup, zincir mağazalar dışında sadece New York’ta bulabileceğiniz bağımsız ve butik mağazalar da bulunmaktadır.

Russ & Daughters

New York şehrini gezen yiyecek tutkunlarının ya da meraklı ziyaretçinin, Lower East Side’da ki bu şarküterinin gurmeler için bir hac yeri olduğunu bilmesi gerekir. Dünyanın dört bir yanından temin edilen beyaz balık, ringa balığı, mersin balığı ve daha fazlasını tedarik eden Russ&Daughters’a gelirseniz balık yumurtalı çörek siparişi verebilirsiniz. Tel: 00 1 212 475 4880 Çalışma saatleri: Pzt-Cuma, 08: 00-17: 00 08: 00-17: 00; Paz, akşam 08:00 – 15:30

Alessi

New York’a gelip eşya alma niyetiniz olmayabilir, ama Alessi adlı bu SoHo mağazasını ziyaret ettikten sonra belki de fikrinizi değiştirebilirsiniz. Ünlü bir tasarımcının adını taşıyan bir diş fırçasına veya garip şekilli bir çaydanlıka ihtiyacınız olduğunu düşünmeseniz de Toyo Ito, Zaha Hadid, Greg Lynn ve Jean Nouvel gibi ünlü tasarımcılar ve mimarlar tarafından tasarlanan vazolar veya kahve kapları gibi nesneleri de alabilirsiniz. Tel: 00 1 212 941 7300 Açılış saatleri: Pazartesi-11: 00-17: 00 11: 00-16: 00 En yakın metro: B, D, F, M, Broadway-Lafayette St.

Roman & Williams

Roman & Williams Guild’de Yüksek tavanlı dükkânda delice pahalı ama süper kalitede ev eşyalarını bulabilir, mağaza içinde bulunan şık bir kafede oturabilirsiniz. Tel: 00 1 212 852 9099 Açılış saatleri: Her gün 10:00 – 17:00 En yakın metro: 4, 6, J, N, Q, R Z’den Canal St.’ye

Bonnie Slotnick Yemek Kitapları

Bonnie Slotnick Cookbooks West Village’da antika ve baskısı tükenmiş yemek kitapları ile dolu harika mağazadır. Tel: 00 1 212 989 8962 Açılış saatleri: Her gün 13:00 En yakın metro: F – First Ave.

Dinosaur Hill

Dinosaur Hill adlı bu East Village oyuncak mağazası, en son teknoloji ürünleri alabileceğiniz yer değil bunun yerine, basit ve harika ahşap tahta bloklar, farklı alfabeler, parlak renkli çıngıraklar, harfler bulabilirsiniz. Tel: 00 1 212 473 5850 Çalışma saatleri her gün 11: 00-19: 00 En yakın metro: 6 – Astor Pl.

Obscura Antiques & Oddities

Obscura Antiques & Oddities eksantrik için antika bir mağaza olup, antika bir bacak, ürpertici karın ağrısı kuklaları, Free-Mason temalı lambalar, eski protezle, çocuk boy çocuk felci dişleri ya da iki ayak üzerinde duran bir kubbeli sincap bulabileceğiniz yegane yer burasıdır. Tel: 00 1 212 505 9251 Açılış saatleri: Günlük, 12:00 – 20:00 En yakın metro: L’den First Ave’ye.

Doggystyle NYC

Kaşmir kazaklar dâhil köpekler için lüks kıyafetlerin yanı sıra ergonomik olarak tasarlanan besleme kasetleri, köpek etiketleri, rahat yataklar, renkli tasmalar, yakalılar ve çok çeşitli taşıma çantaları da bulabileceğiniz ilginç bir mağazadır. Tel: 00 1 212 228 5824 Açılış saatleri: Pzt, 10:00 – 19:00; Perş-Cts, 10:00-20:00; Pazar, 11:00 – 18:00 En yakın metro: N, R – 8th St .; 6’dan Astor Pl’ye.

Flight 001

West Village’daki Flight 001 adlı Cessna büyüklüğündeki dükkân havayolu yolcularının şık bir şekilde giyindikleri, uçuş sırasında bir martini yudumladıkları ve uçmanın havalı olduğu görkemli zamanları hatırlatıyor. Flight 001’de seyahat öncesi, sırası ve sonrasında kullanabileceğiniz güzellik ürünleri, kılavuz kitaplar, portatif yastıklar ve bagajlar satılıyor. Tel: 00 1 212 989 0001 Açık olduğu saatler: Pazartesi – Cumartesi 11: 00-19: 00 Pazar 12: 00-18: 00 En yakın metro: A, C, E, L, 14th St./Eighth Ave.

Idlewild Books

Idlewild Books adlı kitapçının sahibi eski Birleşmiş Milletler basın mensubu David del Vecchio kılavuz kitaplar, seyahat kitapları, anı kitapları ve romanlarla dolu dükkânını ülkelere göre kategorilere ayrılacak şekilde düzenlemiştir. Bir ülkeye gitmek veya o ülkede yazılmışbir roman okumak istediğiniz zaman sıradan bir kitapçıda bulamayacağınız düzeni Idlewild Books’da bulabilirsiniz. Tel: 00 1 212 414 8888 Çalışma saatleri: Pazartesi Perşembe 12:00 -20:00 Cuma – Pazar 12:00 – 18:00 En yakın metro: 1’den Christopher St. 2, 3, 14 St

Three Lives & Co.

Three Lives & Co. 1968’den beri açık olup, adını Gertrude Stein’ın bir kitabından almıştır. New York’ta bir kitap satın almak için en iyi yerlerden birisi olan Three Lives & Co. tişört veya bez kitap çantasını da hatıra olarak saklayabilirsiniz. Tel: 00 1 212 741 2069 Çalışma saatleri: Pazartesi-10: 00 – 20: 30 Pazar 12:00 – 19:00 En yakın metro: 1’den Christopher St. A, C, E, B, D, F, M, W. 4th St.

Chelsea Market

Chelsea Market’de yer alan New York at Dizengoffk’ta en iyi humusu, Los Tacos No. 1’de en iyi takoyu, Buon Italia’da en iyi İtalyan gıda ürünlerini, Corkbuzz Wine Studio’da en iyi şarapları ayrıca çok sayıda pastaneler, deniz ürünler, şarküteri, hatta piknik sepetlerini bulabilirsiniz. Tel: 00 1 212 243 6005 Açılış saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 21:00; Pazar 08:00 20:00 En yakın metro: A, C, E, 14. St / Sekizinci Cadde.

Union Square’de Greenmarket

1970’den bu yana, haftada dört kez kurulan pazarda Long Island’dan New Jersey’e dek 140 bölgesel çiftçi, balıkçı ve fırıncının özel etleri, ekmek, börek ve hamur işleri, sabun, mum gibi el sanatı ürünleri, mevsim meyve ve sebzeleri, keçi peyniri, kurutulmuş etler, mükemmel taze taraklar ve Long Island ve Connecticut’tan gelen balıklar gibi nadir özel ürünleri satın alma imkânı bulabilirsiniz. Tel: 001 212 788 7476 Açık olduğu saatler: Pzt, Çar, Cum, Cmt 08:00 – 18:00 En yakın metro: 4, 5, 6, L, N, Q, R ile 14. St Union Sq

Blue Tree

Phoebe Cates’in sahip olduğu BlueTree adlı bu dükkânda küçük tasarımcıların elinden çıkan erkek ve kadın giyim ürünlerini bulabilirsiniz. Tel: 00 1 212 369 2583 Çalışma saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 18:00 En yakın metro: 4, 5, 6 – 86 St. St.Lexington Ave.

Bird

Jen Mankins’in sahip olduğu bu Brooklyn’in ünlü erkek ve kadın giyim mağazası, New Yok’ta alışveriş yapanların vazgeçilmezlerinden birisidir. Ole Sondresen tarafından tasarlandı ve New York City’deki ilk LEED sertifikalı perakende mağazası olan Bird’de Alexander Wang ve Band of Outsiders gibi moda tasarımcıları tarafından harika ürünler satılmaktadır. Tel: 00 1 718 366 1655 Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 12:00 – 20:00 Cumartesi – Pazar 11: 00- 19:00

Brooklyn

Antikalar, ikinci el giyişiler ve daha pek çok şeyi bulabileceğiniz Brooklyn Bit Pazarı (Brooklyn Flea Market) New York’un en büyük bit pazarı olup, Cumartesi ve Pazar günleri açıktır. Açık olduğu saatler: Cumartesi – Pazar 10:00 – 17:00 En yakın metro: D, N, R 36th St.

New York’ta Ne yapılır?

New York, telaşlı ve heyecan verici uç noktaları olan bir Amerikan şehri olup,  kültürü, tarihi, yiyeceği ve gece hayatını sevenlerin mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Sokaklarda yürümek

New York’ta yapılacak en keyifli şeylerden biri, bir gezintiye çıkmak olup, Çin Mahallesi, Küçük İtalya, Tribeca ve West Village’ın eklektik binalarını görebilirsiniz. Washington Square Arch’dan beşinci Caddeye doğru yürürseniz özellikle ilkbahar ve sonbaharda güzel olan Central Park’ı yol boyunca görebilirsiniz.

Tekne Turu

Özgürlük Heykeli ve Ellis Adası Göçmenlik Müzesi’ne bir tekne turuna katılabilirsiniz. Kalkış noktası

Battery Park olup, biletler yetişkin başına 18,50 $’dan başlamaktadır.

Müzeleri Gezin

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi (American Museum of Natural History)  Central Park yakını, Manhattan, New York, ABD’de bulunan dünyanın en büyük ve en ünlü müzelerinden birisidir. Sadece dinozor iskeletlerini görmek için bile ziyaret etmeye değer bu müze birbirine bağlı 25 bina bloğundan oluşmaktadır. Toplam 46 daimi sergi salonu, araştırma laboratuvarları ve kütüphanesi mevcuttur. Bir giriş ücreti yerine bir bağış istemektedir. Her gün 10: 00-17: 45 saatleri arasında açıktır.

Central Park’ın karşı tarafında yer alan New York City Müzesi şehrin tarihine dair etkileyici bilgiler sunmaktadır.  Her gün 10: 00-18: 00 saatleri arasında açık olan müzenin giriş ücreti 18 $’dır. Sahipsiz ama dikkatle korunan bir binaya ev sahipliği yapan Tenement Museum göçmenlerin yaşadığı mahalle ve kültürü tanımanıza değecek bir müze olup, 25 $ karşılığında tur satın alabilirsiniz. Metropolitan Sanat Müzesi dünyanın en iyi sanat müzelerinden ve ABD’deki en büyük galerilerden biridir. David Hockney ve Michelangelo gibi çok sayıda sanatçının eserlerini bulabileceğiniz müze kalıcı koleksiyonun yanı sıra çok sayıda geçici sergiye de ev sahipliği yapmaktadır. Pazartesi’den perşembe gününe kadar saat 10:00 – 17:30 arası, Cuma ve Cumartesileri 10:00 – 21:00 arasında açık olup, müzeye giriş ücretsizdir ancak önerilen bağış 25 $’dır.

Modern Sanat Müzesi veya MoMA, Van Gogh, Picasso ve Rothko gibi sanatçıların fotoğraf, film, tasarım ve performans gibi sanatçılarından yaklaşık 200.000 çağdaş ve modern sanat eserine evrimleşen bir koleksiyona sahiptir. Pazartesiden pazara 10: 30-17: 30 saatleri arasında ve cuma günleri saat 20: 00’ye kadar açık olup, giriş 25 $’dır. Whitney, 20. ve 21. yüzyıl Amerikan sanatına odaklanmış bir müze olup, Çarşambadan pazartesiye 10.30-18.00 saatleri arasında açık, Salı günleri kapalıdır. Küçük Neue Galerie, Gustav Klimt’ın Goldpainting adlı orijinal kadınını ve Avrupa tarzı harika bir kafe olan Café Sabarsky’yi barındırıyor. Pazartesi, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 11: 00-18: 00 saatleri arasında AÇIK, Salı ve Çarşamba sabahları kapalı olup, giriş 20 $’dır. Fifth Avenue’deki New York Halk Kütüphanesi ünlü Rose Ana Okuma Odası’na ev sahipliği yapıyor. Pazar günleri hariç her gün 10:00 ya da 11:00 saatleri arasında açıktır.

New York’ta Nerede Kalınır?

New York’ta konaklama pahalıdır, ancak nereye bakacağınızı biliyorsanız, her bütçeye uygun bir dizi otel bulunmaktadır. The Pod Hotel (230 E 51st St,)  ortak oda ve çatı katlarında funky renkler, iPad’lere sahip olup, çift kişilik oda 85 $ ‘dan başlamaktadır.  ROW NYC Oteli (700 8th Ave) Times Meydanı’nda, Broadway’den ve tiyatroların çoğundan bir taş atımı mesafede yer almakta olup, gösterişli bir lobiye sahiptir. Çift kişilik odalar gecelik 67 $’da başlamaktadır. Lower East Side’da yer alan şık bir seçenek The Bowery Hotel (335 Bowery) büyük odalara sahip kaliteli bir otel olup çift kişilik konaklamanın geceliği 335 $’a mal olmaktadır.

New York’ta Nerede Yemek Yenilir? Nerede İçilir?

West Village’ın göbeğinde bulunan Cornelia Street Café, brunch, öğle yemeği veya akşam yemeği için mükemmeldir. La Esquina şık bir dekor, lezzetli Meksika yemekleri ve güler yüzlü hizmet sunmaktadır.

Brooklyn’den Manhattan silüetinin en iyi manzaralarından birini sunan William Vale otelindeki çatı barı Westlight’ta her gün 16:00 – 12:00 arasında içkinizi yudumlayabilirsiniz. Monkey Bar, caz ve biraya adanmış bir kurum olup, her gün açıksa da özellikle cumartesi akşamları müzik ve içkini keyfini çıkarmanız tavsiye edilir. Old Town Bar ucuz ve rahat bir seçenek olup, içkilerinin yanı sıra patates kızartmasıyla da ünlüdür.

New York Önemli Bilgiler

Amerika’da Garsona bahşiş vermeli miyim?

Yeme, içme, taksiler ve tur rehberleri için yüzde 15 ila 20 arasında bahşiş verilmelidir..

New York İstanbul Saat farkı nedir?

New York Greenwich’den beş saat geride ve East Coast Time’da (ET) bulunmakta olup, İstanbul New York’tan 8 saat ileridir

Toplu taşıma

Bir otobüs veya metroya binmek, seyahat kartıyla 2,75 dolar. Feribotlar da tek yön bilet için aynı fiyattır.

İstanbul New Yok uçuş süresi nedir?

İstanbul Atatürk Havalimanı veya Pendik’te bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kalkış veya varışlı olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri New York’ta bulunan New York Havalimanı (New York John F Kennedy Havalimanı) arası uçuşlar 11 saat 30 dakika ila 12 saat arasında değişmektedir.

İstanbul – New York arasında hangi Türk havayolu firmaları uçmaktadır?

Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Jet Hava Yolları, Sunexpress Hava Yolları, Onur Air Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve yabancı firmalar uçmaktadır.

New York ile İstanbul Arası Uçakla Kaç Kilometredir?

İstanbul – New York arası kuşuçumu hava yolu ile maksimum 9000 kilometre veya 5000 mil

En iyi New Yok Manzarası Nereden izlenir?

Empire State Binası’nın en iyi görünümü için, Rockefeller Center’a gidin  geceleri Hudson ve Doğu Nehri ile çevrili, daha da muhteşemdir. Biletler 34 dolardır.

New York gezisi için önemli hatırlatma

Birçok sanat galerisi ve müze, her ayın ilk cuma günü uzatılmış geç saatler ve ücretsiz giriş imkanı sunmaktadır.