Roma

Campo de Fiori (Roma)

Campo de Fiori 41°53′44.16″N 12°28′19.8″E /ˈkampo de ˈfjoːri/ Roma kentinde Piazza Navona meydanının güneyinde Parione ve Regola bölgeleri sınırında yeralan dörtgen formunda bir meydan olup, adı ‘Çiçekler Çayırı‘ anlamına gelmektedir.

Campo de Fiori pazarında Roma Engizisyon mahkemesinin 17 Şubat 1600’de

Campo de Fiori, Rome
Campo de Fiori pazarı

dünyanın güneşin etrafında döndüğü konusunda ısrarı gibi fikirleri nedeniyle yakılan Filozof Giordano Bruno’nun 1888 yapımı bronz heykelini yer almaktadır.  Heykel binbir zorlukla dikildiği zaman Roma halkı büyük filozofu sapkın olarak gördüğünü açıklayan Vatikan aleyhine ayaklanma başlatarak Bruno’nun adına ve mirasına sahip çıkmıştır.

Etrafı Rönesans binalarıyla çevrili Campo de’ Fiori’de Pazar günleri hariç gündüzleri

Giordano Bruno statue, Rome
Giordano Bruno heykeli, Roma

08.00-14.00 saatleri arasında burada kurulan sokak pazarı kurulmaktadır.  Pazar yeri peynir dükkanları, şarap mağazaları ile salam, prosciutto satan şarküteriler ile çevrili olup bir piknik için gerekli olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Günümüzde keyifli ve güvenli görünen Campo de Fiori, Ortaçağ ve Rönesans döneminde de Roma’nın en canlı ve kalabalık alanlarından birisiydi.  Romalı soylular, Vatikan’dan gelen kardinaller ve köylüler bu pazarda birbirine karışırdı. 15. yüzyılda meydandaki dükkanların çoğu Papa I. Alexander’in metresi olan Vannozza Catanei adlı bir kadına aitti.

Campo de fiori nerede? Campo de fiori harita

Piazza Navona’ya yürüme mesafesinde olan Campo de ‘Fiori, Piazza Cancellena yakınlarında, Via dei Baullari üzerinde sağa dönen Corso Vittorio Emanuele’den 200 metre mesafede bulunmaktadır.

Adres: Piazza Campo de’ Fiori, 00186 Roma RM, İtalya