Lemuria, Lemurya Tamil Mitolojisinde, Hint okyanusunda sulara gömüldüğüne inanılan kıta büyüklüğünde bir kara parçası olup, ‘Kumari Kandam’ ve ‘Mu’ olarak da adlandırılmıştır.
1864 yılında coğrafyacı Philip Sclater ‘The Quarterly Journal of Science’ dergisinde yayınladığı The Mammals of Madagaskar (Madagaskar’ın Memelileri) makalesinde Madagaskar ve Hindistan’da yaşayan lemurlara (bir çeşit küçük maymun) Afrika ve Ortadoğu’da rastlanmadığına dikkati çekerek Hindistan ve Madagaskar’ın bir zamanlar bir bütün olduğunu iddia ederek bu oluşuma bahsi geçen maymun türünden esinlenerek Lemuria adını vermiştir.
Tamil halkının efsanevi batık kıtası Kumari Kandam’ın, Sclater’in Lemuria’sı olup olmadığı tartışma konusudur. Tamil manzum destanları olan Şilappadikaram ve Manimekhalai’de Puhar isimli bir şehrin sulara batmasından bahsedilmektedir. Augustus Le Plogeon (1826-1908) ve James Churchward’ın ‘Mu’ adını verdiği sulara gömülmüş kıta hayallerine muhtemelen Lemuria ilham vermiştir. Gizemcilere göre Lemuryalılar, bilim ve teknolojide ilerlemiş Avrupalı genetiğine yakın Atlantislilerin tam aksine sanat ve müzik ve spiritüalizm alanında son derece ilerlemiş Asyalılara özgü fiziksel özellikleri gösteren bir ırktı dahası Şamballa ile ilişkili ve Sanksrit dilinin de doğum yeriydi.
Kaynak: Özhan Öztürk. Dünya Mitolojisi. Nika Yayınları. Ankara, 2016