Pasifik Adaları

Likuliku Lagoon Resort, Fiji

Fiji’de Malolo Adasının kuzey ucundaki bir yarım ay koyunun yanında, Nadi Uluslararası Havaalanı’ndan sadece 25 kilometre (ya da deniz uçağıyla 10 dakikalık uçuş mesafesinde) bir yarım ay koyunun yanında yer alan bulunan Likuliku Lagoon Resort hiç şüphesiz dünyanın en güzel yerlerinden tatil yerlerinden birisidir. 1960’lı yıllarda turistleri taşıyan ilk jet uçakları Viti Levu adası havaalanına inmeye başladığından sonra Mamanuca Adaları meraklı kalabalıktan payını almış, bu dönemde kobalt mavisi lagüne bakan Likuliku sahili de keşfedilmiştir. Mamanuca tatil köyleri, 1990’larda ve 2000’lerin başında kurulmuşsa da su üzerinde misafir bungalovlarını barındıran romantik Likuliku Lagoon Resort 2007’de açılmıştır.

Likuliku Lagoon Resort, Fiji (Fotoğraf: Roderick Eime)

Fiji adasının Malolo lehçesinde Likuliku “sakin sular” anlamına gelmekte olup, kristal berraklığında sığ sular sakinlik, huzur ve lüksün hakkını gerçekten fazlasıyla veriyor. Deniz uçağınızın adaya iniş için alçalırken koltuğunuzun kenarındaki pencereden göreceğiniz manzaranın güzelliğini tahmin bile edemezsiniz. Uçaktan iskeleye indiğinizde “Bula, eve hoş geldin” şeklinde karşılanacaksınız. “Lüks bir akıl hastalığıdır” denir ama Likuliku Lagoon Resort’a gelecek denli zenginseniz ipek dokunuşunda beyaz kumsala ve kristal mavisi sulara kolayca alışacak, tropik bir ada olmasına karşın iskelenin karşısındaki Fijiana Restaurant’ın yönetici şefi Shane Watson’un yaratıcı ve lezzetli yemek menüsüne doyamayacaksınız. Likuliku Lagoon Resort’ta bir haftadan bile uzun kalsanız aynı yemeği iki defa yemeyeceğinize emin olabilirsiniz. Kahvaltıda taze yengeçli omlet, öğlen yemeğinde yerel mercan ıstakoz salatası ve odun ateşinde ızgara New York şeritli biftek ardından beyaz çikolata mus ve şampanyaya yatırılmış kavun bu menülerden sadece bir tanesidir.

Looking out over the lagoon reef towards the overwater bures at Likuliku Lagoon Resort Fiji Adam Selwood
Likuliku Lagoon Resort’tan Fiji’deki lagün resifine bakarken (Fotoğraf: Adam Selwood)

Sadece yetişkinleri kabul eden dolayısıyla balayı için ideal tatil mekânı olan Likuliku Lagoon Resort’da eşinizle birlikte güneşlenirken dodomo (beyaz rom, hindistan cevizi likörü, Fiji balı, hindistan cevizi sütü ve bir tutam Kahlua’nın) adlı kokteyli yudumlayabilirsinz. Tom Hanks’in oynadığı bir FedEx çalışanının, uçağının Güney Pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalışını konu alan Yeni Hayat filmi (Castaway) burada çekilmiştir. Likuliku’ya gelmek için en iyi zaman yağışsız Mayıs-Eylül ayları arasıdır.  Tropikal balıklarla dolu lagünde yüzmenin dışında paddleboard, kano, yelken ve rüzgar sörfü yapabilirsiniz (Likuliku Lagoon Resort: Tel 679 / 672-0978; likulikulagoon.com)

Likuliku Lagoon Resort Nerede?