Lombardia

Sirmione (Brescia)

Sirmione 45°28′10″N 10°36′22″E [Sirmiù] Brescia ilinde Garda gölünün kıyısında 8.223 nüfuslu (2016) bir belediye olup, Desenzano del Garda (Lombardia) ve Peschiera del Garda (Veneto) kasabaları ile çevrilidir.

Sirmione nerede? Sirmione harita

Sirmione gezilecek yerler

Sirmione kasabasında Sant’Anna della Rocca (12. yüzyıl), Santa Maria della Neve ve

Sirmione Kalesi, Castello Scaligero, 1890-1900

ilk olarak Lombardlarca 8. yüzyılda inşa edilse de 14. yüzyılda yenilenen San Pietro in Mavino kiliseleri, Santi Vito e Modesto oratoryosu, Maria Callas sarayı (17. yüzyıl), Villa Meneghini-Callas ile Garda gölü kıyısındaki Scaligero kalesi (Castello scaligero) ve Catullo mağaraları adıyla bilinen Roma villası kalıntısı görülebilir. Lugana Vecchia (Eski Lugana) adı verilen bölge Alplerde Tarih öncesi insan yerleşiminin gerçekleştirdiği alanlardan birisi olup, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

Sirmione mutlaka yapılacak şeyler

. Catullo Mağaraları, Grotte di Catullo (Piazza Orti Manara 4) Arkeoloji

sirmione terme vintage posters Italy tourism
Sirmione Terme eski kaplıca reklamı

meraklıları için ilk tercih Roma döneminde kalma kalıntılar üstelik piknik yapmaya uygun muhteşem Garda gölü manzarasıyla birlikte. Giriş 3 € ama her ayın ilk Pazar günü ücretsiz. Grotte di Catullo’nın hemen dışında yer alan snack bar hızlı servis ve makul fiyatlara sahip.

Rocca Scaligera di Sirmione, Castello Scaligero veya Sirmione Kalesi 45°29′31″N 10°36′30″E Brescia ilinde Sirmione kenti tarihi merkezine erişimi sağlayan noktada yer alan kale İtalya’da en eksiksiz ve en iyi korunmuş kalelerinden birisi olmakla kalmayıp aynı zamanda göl tahkimatının nadir örnekleridir. İtalya’nın 27. en çok ziyaret edilen sitesi olan Sirmione kalesi 2014 yılında 224.498 ziyaretçi tarafından gezilen kaleden bu sayede 55.768 € gelir elde

Sirmione Scaliger Castle Lake Garda Italya
Sirmione Kalesi, Castello Scaligero

edilmiştir. Muhtemelen bir Roma kale yıkıntısı üzerinde 13. yüzyılda inşa edilen kalenin 45 m yüksekliğindeki üç kulesi bulunmaktadır. Sirmione, 1405 yılında  Venedik Cumhuriyeti kontrolü altına girince bugünkü rıhtım inşa edilmiştir. Günümüzde müze olan kalenin geniş iç sundurmasında Roma ve Ortaçağ koleksiyonu muhafaza edilmektedir.

. Jamaica Plajı Garda gölünde su tertemiz, yüzmek için ideal bir plaj ama kaygan

Sirmione Villa Cortine Bahçe Peyzaj Italya
Villa Cortine bahçe peyzajı, Sirmione

taşlar üzerinde yürürken dikkatli olmakta fayda var. Yüzme ayakkabısı olmadan taşlar üzerinde yürümek de can acıtabiliyor. Yüksek turizm sezonunda özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabilen Jamaika plajının (Jamaica Beach) hemen yanında bulunan barda bir bira 5 € etiketle satılmakta.

. Aquaria Thermal SPA (Via Don Piatti, Sirmione, +39 030 916044) tatilinizi hamam ve SPA’da geçirmek isterseniz.

Sirmione’de ne yenir? Sirmione restoran

. Ristorante Risorgimento
Kuzu eti, parmesanlı risotto ve meraklısına bıldırcın tavsiye. Biraz pahalı ve

sirmione Scaliger Castle Lake Garda Italya
Sirmione, garda gölü kıyısı

rezervasyonsuz gitmeyin
Piazza Giosue’ Carducci 5/6
. Il Piatto Pronto
Et tabağı, deniz mahsülleri, lazanya, softa şarabı lezzetli ve nispeten hesaplı
Piazza Unita D’Italia N 3

Sirmione belediyesi website: www.comune.sirmione.bs.it