Campania

Ravello (Salerno, Campania)

Ravello 40°39′N 14°37′E [Raviello] Salerno ilinde 2.500 nüfuslu (2014) bir belediye olup, Amalfi sahilinde (Costiera Amalfitana) yer alan önemli bir turizm merkezi yerleşim 1996’da UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir.

İtalya’nın Amalfi Sahili’ndeki kasabaların çoğunun aksine, Ravello deniz kenarında olmasa da konumu sebebiyle “Amalfi Sahili’nin Balkonu” olarak bilinmektedir.

Ravello, Positano ya da Amalfi kadar kalabalık olmayıp, özellikle günübirlikçiler akşam ayrılmasıyla sokaklar boşalmaktadır. “Müzik Şehri” olarak bilinen Ravello, sahil şeridinin karmaşasından uzak, geniş manzaralardan ilham almak isteyen sanatçılar ve entelektüeller için her zaman favori bir inziva yeri olmuştur.

Geçtiğimiz iki yüzyıl boyunca Wagner, Grieg, Rostropovich, Toscanini ve Bernstein gibi müzisyenler ve besteciler, Escher, Turner ve Mirò gibi sanatçılar ve Lawrence, Forster ve Virginia Wolf’a yazarlar buraya sığınmıştır. Biraz da bu yüzden Ravello, Ravello Festivali ve Ravello Concert Society tarafından düzenlenen oda konserleri gibi önemli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması şaşırtmamalıdır.

Geçmiş ve gelecek arasında kültürel bir köprü olan Ravello, uluslararası bir tasarım efsanesi olan Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer‘in tartışmalı Oditoryumu’nu barındırmaktadır. 400 kişilik oditoryum, rüzgârda savrulan bir beyaz kâğıda benzetilmiştir.

Rufolo ailesi tarafından 13. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Villa Rufolo’nun Piazza del Vescovado’ya bakan kulesi ve revaklarında hem Mağribi hem de Norman etkileri görülebilmektedir.

Villa Cimbrone, 1904 yılında, o zamanlar uzun süredir terk edilmiş bir çiftlik evini satın alan ve onu arkeolojik kalıntıları ve geniş kapsamlı hediyelik eşyalarını kullanarak muhteşem bir rezidansa dönüştüren Lord William Beckett‘in vizyoner eseridir. Bahçeyi kateden patikalar, dünyanın en güzel manzaralarından biri olan Sonsuzluk Terası’yla son bulmaktadır.

Amalfi Sahili (Costiera Amalfitana) videom. Daha fazla video ve destek için Youtube kanalıma üye olabilirsiniz.

Ravello nerede? Ravello harita

Ravello gezilecek yerler

Ravello’da Duomo (1272), San Giovanni del Toro (10. yüzyıl) ve Santa Maria a

Ravello Villa Cimbrone’den Amalfi sahiline bakış

Gradillo (11. yüzyıl) kiliseleri, kasabanın en zengin soylusu Nicola Rufolo tarafından inşa ettirilen Villa Rufolo (1270), Villa Cimbrone (11. yüzyıl) , Sasso, Confalone, Rogadeo, Liberato ve Marra sarayları, Moresca çeşmesi ile Camo mercan müzesi görülebilir.

Ravello belediyesi website: www.comune.ravello.sa.it

Ravello mutlaka yapılacak şeyler

. Villa Cimbrone Gardens

Via Santa Chiara 26, 84010

Villa Cimbrone, Ravello italy
Villa Cimbrone, Ravello

☎ +39 089 857459 www.villacimbrone.com/

Kuruluşu 11. yüzyıla dek inen villanın bahçesi 20. yüzyılda yapıyı satın alan İngiliz soylusu Lord Grimthorpe tarafından düzenlenmiştir.  Günümüzde Hotel Villa Cimbrone adlı 5 yıldızlı otel ve restoran olarak kullanılan villanın iyi korunmuş bahçesine giriş ücreti 7 € (çocuk 5 €). Villanın heykellerle süslü taraçası ‘Sonsuzluk Terası’ (Terrazza dell’Infinito) adıyla bilinmekte olup, nefis bir Akdeniz manzarasına sahiptir.  Viale dell’Immenso adıyla bilinen yürüyüş yolu etrafında ise Tanrıça Ceresheykeli (Statua di Ceres),  Merkür arması (Poggia di Mercurio), bacchus tapınağı (Tempietto di Bacco), Havva mağarası (Grotta di Eva), Donatello’nun Davud heykelinin kopyası (Statua di David), Gül bahçesi (Terrazza delle Rose) yer almaktadır.

Villa Cimbrone nerede?
Ravello restoran

. L’Antica Cartiera

Villa Cimbrone Terrazza dell’Infinito (Terrace of Infinity)
Villa Cimbrone ‘Terrazza dell’Infinito’

Via Bizantina 3, 84010

☎ 39089877777

www.ristorantelanticacartiera.it

Villa Rufolo

Villa Rufolo 40.6442°N 14.6108°E Salerno ilinin Ravello kasabası tarihi merkezinde

Villa Rufolo, Ravello
Villa Rufolo’nun girişi, 1908

katedralin bulunduğu meydanda yer alan yapı 13. yüzyılda inşa edilmekle birlikte 19. yüzyılda yenilenmiştir. Zenginliğiyle tanınıp Boccaccio’nun Decameron’unda da bahsi geçen Rufolo ailesinin ikametgâhı olan villanın bahçesinden Salerno körfezi ile Amalfi sahili manzarası seyretmek mümkündür. Alman opera bestecisi Richard Wagner 1880’lerde villada kalmış olup, bahçenin güzelliği Parsifal operasında Klingsor bahçesine ilham kaynağı olmuştur ki bu yüzden her yıl Villa Rufolo’nun bahçesi bir Wagner konserine sahne olmaktadır.

Villa Rufolo

Piazza Duomo 84010, Ravello

Villa Rufolo, Ravello

☎ 089.857621

www. villarufolo.it, info@villarufolo.it

Villa Rufolo 9.00 – 21.00 arasında açık olup, giriş ücreti  7 € (çocuk 5 €)

Villa Rufolo nerede?