Roma

Ara Pacis Augustae (Roma)

Ara Pacis 41°54′23″N 12°28′32″E Latince tam adı Ara Pacis Augustae (Augustus Barışı Sunağı) olan yapı, Augustus’un Galya ve Hispania’daki zaferlerinin ardından tesis edilen barışı kutlamak için Roma Senatosu tarafından barış tanrıçası Pax onuruna MÖ 13’de yaptırılmış, 4 yıl sonra da kutsanmıştır.

Ara Pacis Nerede? Museo dell’Ara Pacis

Ara Pacis Augustae Tarihi

Sunak, Roma kentinin kuzey yamaçlarında Pomerium sınırından 1 Roma mili mesafede Augustus’un İspanya ve Gallia’dan dönerken geçtiği Via Flaminia yolounun batı yakasında, Campus Martius’un kuzeydoğu

Ara Pacis sunağının içi

köşesinde yer almaktaydı.  Yani Ara Pacis’in orijinal yeri şimdi olduğu yer değildi. Yapının kalıntıları bulunduğunda Tiber kıyısındaki şimdiki yerine Mussolini tarafından getirtilmişti çünkü eski yeri üzerine sonradan bir saray inşa edilmişti.

Ara Pacis üzerinde imparator ailesinin tanrılara verdiği kurbanların kabartma tasvirleri yer almakta olup, bugünkü hali kısmen orijinal kısmen de Paris Louvre müzesinde sergilenen parçalarının alçı kopyalarını içermektedir.

Ara Pacis’in üzeri Faşist dönemin en önemli mimarlarından Victorio Morpurgo tarafından bir kapak bina ile örtülmüş olup bugün müze statüsündedir.

Ara Pacis Augustae’nin üzeri Faşist dönemin en önemli mimarlarından Victorio Morpurgo tarafından kapak bina ile örtülmesi süreci

Victorio Morpurgo’nun babasının Yahudi olduğu otaya çıkınca gözden düşen mimar savaş dönemi düşük profil sergileyerek geçirdikten sonra II. Dünya Svaşı sonrasında Roma Üniversite’sinde profesör olarak görev yapmıştır.

Ara Pacis Müzesi‘ne (Museo dell’Ara Pacis) giriş 10,50 €’dur.

Adres: Lungotevere in Augusta, 00186 Roma RM, İtalya

☎+39 06 0608

Ara Pacis Müzesi hergün 09:30–19:30 saatleri arasında açıktır.

Ara Pacis Augustae resmi web sitesi www.arapacis.it