Roma

Cestius Piramidi, Piramide Cestia

Cestius Piramidi veya İtalyanca Piramide Cestia  Roma kentinde Porta San Paolo ve Protestan mezarlığı yakınlarından bulunan ve Caius Cestius Piramidi adıyla da bilinen (Piramide di Caio Cestio) Mısır tarzı, kare tabanlı tarihi bir piramittir. Roma’daki antik yapılar arasında en iyi korunmuş olanlardan birisi olan piramit beyaz mermer levhalarla kaplı olup bir traverten temel üzerinde ayakta durmaktadır.

Cestius Piramidi veya Piramide Cestia nerede? Nasıl gidilir?

Cestius piramit mezarı

Magistrat ve Roma’da 4 büyük dini birlikten birisi olan Septemviri Epulonum’un üyesi olan Gaius Cestius için MÖ 18-12 arasında inşa edilen piramit 29.6 m taban kenarı ve 37 m yüksekliğe sahip yapı içerisinde 5.95 x 4.10 x 4.80 m ölçülerinde bir

Cestius piramidi, Roma (Çizim: Giovanni Battista Piranesi, 18. yüzyıl)

gömü odası bulunmaktadır. 1660’da açılan odanın içerisinin fresklerle kaplı olduğu bildirilmişse de günümüze ulaşamamışlardır. Piramit, Mayıs 2005’ten beri her ayın 2. ve 4. Cumartesi günleri halkın ziyaretine açıktır. Yerel halk söylencelerinde bu piramitin Roma’nın kurucu ikizlerinden Remus’un, San Pietro bazilkasının yanında bulunan bir başkasının ise Romulus’un mezarı olduğu inancı kayıtlıdır.

Koordinatlar: 41°52′35″N 12°28′51″E

Adres: Via Raffaele Persichetti, 00153 Roma AG, İtalya